Elektriske bådmotorer og testvindere

Elektriske bådmotorer og testvindere

Start

Motorer

De mest populære elektriske motorer til båden

Mest solgte elektriske motorer

Populære elektriske bådmotorer

"Hvilke elektriske motorer er der til min båd?" - Du kan nemt finde den passende motortype og model til din båd i kategorierne. Her finder du næsten alle producenter og modeller, der er tilgængelige på markedet til maritime anvendelser.


Er du ikke sikker på, hvilken elektrisk bådmotor der er bedst egnet til dig? Ring til os! Vi har et udvalg af over 450 forskellige elektriske motorer fra mere end 20 producenter i vores butik.

Typer af elektriske bådmotorer

Hvilken type motor du har brug for, afhænger i høj grad af din båd. Motorbåde har normalt en påhængsmotor eller en indenbordsmotor installeret. Sejlbåde kan drives med forskellige typer motorer. Også med påhængsmotorer eller indenbordsmotorer, men også med (drejelige) podmotorer eller saildrives.


Mindre gummibåde eller robåde drives ofte af en hækmonteret motor eller med en elektrisk påhængsmotor med mere kraft. For lystfiskere er der udover hækmonterede motorer også bovmonterede motorer, som ofte har en autopilot og en separat fjernbetjening. Du vil finde passende motorer til enhver bådtype i de følgende kategorier!

Ydeevne af elektriske bådmotorer og generelle egenskaber

Elektriske bådmotorer findes i alle effektområder. Du finder alle varianter af effekt fra 0,2 kW til 144 kW (200 hk) i vores butik. Afhængigt af kravene har du brug for cirka 1-2 kW effekt pr. ton bådvægt i forskydningsfart og eksponentielt mere i planefart. Styringen af din elektriske motor kan ske direkte på motoren via pinden på udenbordsmotorer. Alternativt kan de resterende motortyper styres som sædvanligt via fjerngas og rat eller via en speciel fjernbetjening. Gasgreb og display installeres i styrepositionen på din båd.

Forskelle mellem elektriske bådmotorer - Hvad skal jeg være opmærksom på?

Afhængigt af båden og anvendelsen er udvælgelseskriterierne forskellige. Et af de vigtigste kriterier for os er støjniveauet. Der er elektriske drev med gear, der genererer en højfrekvent summen. Disse er betydeligt mere støjsvage end forbrændingsmotorer, men stadig relativt høje.


Og der er lydløse elektriske påhængsmotorer, hvor der absolut intet kan høres. Vi mener, at roen og afslapningen på din båd ikke bør forstyrres af noget. Vi anbefaler derfor klart en lydløs model uden gear. Oplysningerne findes også på de enkelte produkter eller kan filtreres efter.

E-drev til fritidsbrug vs. kommerciel brug

Der er forskelle på brugen til fritidsbrug og kommerciel brug. Til fritidsbrug har modellerne fra Torqeedo, ePropulsion og Aquamot de bedste forudsætninger med en uslåelig pris-ydelses-forhold.


Hvis du bruger din båd som udlejer eller i industrien til kommercielle formål, eller hvis kravene til køretid pr. år er meget høje, anbefaler vi specielt motorer fra premium-segmentet. De ideelle motorer til dette formål er fra edyn, Kräutler, E-Tech eller Professional Line fra Aquamot.

E-bådmotorer - Hvilke producenter findes der?

De fleste bådejere kender Torqeedo med det lyse orange logo. Torqeedo kommer fra Starnberger See i Tyskland. Torqeedo er markedsleder inden for elektriske bådmotorer og har allerede leveret over 100.000 elektriske motorer over hele verden.


Absolut bestseller inden for hækmonterede motorer til fiskere og mindre motorbåde er Minn Kota fra USA. Motorerne ligger i den lavere effektområde og er endda billigere end forbrændingsmotorer i dette område og har længe erstattet forbrændingsmotoren.


ePropulsion er en opkommende producent af elektriske bådmotorer og overraskede i fortiden med et meget stærkt pris-ydelsesforhold. Også de nyeste batterier til ePropulsions E-drev har været en positiv overraskelse i den maritime branche.


Derudover er der stadig meget kendte producenter som Kräutler, Aquamot, E-Tech eller RiPower. Producenterne er kendt for høj kvalitet og har produceret elektriske drev til både og skibe i lang tid. Vi anbefaler især disse producenter til større både.

Fordele og ulemper ved elektriske bådmotorer

På den ene side har elektriske bådmotorer de konventionelle fordele ved en elmotor. Det samme gælder ved sammenligning af forbrændingsmotorer og elbiler. E-motorer er stille, rene og meget effektive. Derudover har motorerne en markant bedre håndtering, manøvredygtighed og mere skub i det lave omdrejningsområde. E-bådmotorer er også billigere at vedligeholde, mere sikre end forbrændingsmotorer og miljøvenlige.


Der er nogle fordomme om elektriske drivsystemer. Et emne er rækkevidden og batterikapaciteten. Normalt er rækkevidden endda større og ikke et problem. I 95% af tilfældene kan en forbrændingsmotor problemfrit erstattes af en el-motor. Den eneste undtagelse er planende både, hvor det skal undersøges nærmere, om en elmotor allerede er realistisk.


Anskaffelsesomkostningerne for E-bådmotorer er normalt dyrere. Det er rigtigt. Til gengæld er der ingen vedligeholdelsesomkostninger, og driftsomkostningerne er markant billigere takket være den billige strøm. Normalt betaler en komplet drivlinje sig efter 3 års drift. Derudover siges batterierne at have en dårlig miljøprofil. Batterier er afhængigt af størrelsen ofte ikke værre for miljøet end et par jeans eller et kilo oksekød og er næppe et problem med hensyn til miljøprofilen.


En anden faktor er opladningstiden og vægten af batterierne om bord. Opladningstiden er normalt mellem 6 og 10 timer, så den konventionelle liggetid for både i havnen eller marinaen. Vægten spiller også maksimalt en rolle for planende både. Batterierne erstatter tanken og tager derfor næsten ikke mere plads, vejer højst et par kilo mere.

Installation af en elektrisk bådmotor

Bådmotorer op til 15 kW bruges primært til mindre både og gummibåde, såvel som sports- eller husbåde. Ved påhængsmotorer er komponenterne elektrisk motor, drivaksel og evt. gearkasse monteret i et hus.


Montering af en påhængsmotor eller hækmonteret motor er ukompliceret på motorbeslaget, som er placeret på hækken af båden. Fastgørelsen sker ved hjælp af klemmeskruer eller bolte. Afhængigt af motorens vægt er dette især let for motorer under 11 kW (15 hk) og kan normalt udføres af en amatør. Det samme gælder for bovmonterede motorer.


De andre motortyper: Indenbordsmotor, (drejelig) podmotor, sejldrev eller hybridmotor bør installeres af en professionel, ligesom med større forbrændingsmotorer. Det eneste komplekse er den perfekte tilpasning af motoren til båden. Forbindelsen mellem elmotor, batteri og oplader er ret simpel. Installation over 48 V skal dog udføres af en certificeret elektriker.


Kontakt os gerne for individuel rådgivning - vi glæder os til at høre fra dig!

Dine fordele med greenboatsolutions

enkelt.
Få klik sparer dig for meget tid og stress!
hurtigt.
Du vil modtage et resultat inden for 5 minutter.
sammenlignelige.

Du sammenligner næsten 600 forskellige elmotorer.

transparent.

Du har overblik over mere end 30 producenter.

contact image