METSTRADE 2023 - Elektromotor-nyheder

METSTRADE 2023 - Elektromotor-nyheder

Indtryk fra MetsTrade 2023

Spændende og lovende er de første ord, der falder mig ind i efterkøbet. Messen var meget mere fyldt i år - ikke kun besøgende, men også udstillere af elektriske motorer og batterier. Inden for 2 dage lykkedes det os ikke at tale med alle producenter.

I denne blog kan I læse om de nyheder, der er. Desværre kan vi ikke gå ind på hver enkelt virksomhed og rapportere tilstrækkeligt omfattende. Hvis I har spørgsmål til enkelte virksomheder / udstillere, så ring bare!

Indtryk fra MetsTrade 2023

EPropulsion sætter tonen

Som en af de største forhandlere af ePropulsion vidste vi naturligvis, at METS ville blive brugt til en helt særlig præsentation. ePropulsion har præsenteret 3 nye påhængsmotorer med 12 kW, 20 kW og 40 kW! Helt uventet blev også en 12 kW Podmotor præsenteret.

I dette effektområde var der indtil nu [næsten] ingen seriøs konkurrence udover Torqeedo. ePropulsion har klart overgået vores forventninger: elektrisk styring, elektrisk trim og tilt, LiFePO4-batterier fra I-serien og et forbundet og smart systemlandskab med GPS, kursfastholdelsesfunktion og geofencing.

ePropulsion sætter tonen

Højspænding - Advarsel eller fuld gas?

Højspænding er i øjeblikket stadig under radaren inden for bådområdet i Tyskland. Mange producenter forsøger at holde sig inden for lavspændingsområdet, af frygt for regulering, certificeringer og forkert brug. Teknisk set er det næsten umuligt at øge effekten uden også at øge spændingen. Men lad os være ærlige: en specialist bør også tilslutte komfuret eller installere anden elektrisk udstyr. Børn advares allerede i en tidlig alder mod at røre ved stikkontakten. Det samme niveau af opmærksomhed bør være en selvfølge inden for bådområdet. Vi har allerede opnået alle nødvendige certificeringer for at kunne tage højspændingssystemer i brug. Sammen med din bådbygger kan vi nu gå i gang med at installere din påhængsmotor, indenbordsmotor eller podmotor!
  • Højspænding - Advarsel eller fuld gas?-1
  • Højspænding - Advarsel eller fuld gas?-2
  • Højspænding - Advarsel eller fuld gas?-3
  • Højspænding - Advarsel eller fuld gas?-4
  • Højspænding - Advarsel eller fuld gas?-5

Hvad gør markedslederen? Overraskelse!

Torqeedo sover ikke - lige til MetsTrade offentliggør Torqeedo ud over et nyt logo / branding også en opdateret Travel-produktlinje. Dette blev mere eller mindre annonceret på boot 2023 i januar. alligevel vidste ingen, hvad der præcist ville ske. Torqeedo har nu bygget og solgt mere end 250.000 elektriske motorer. I de seneste år er der kommet mere og mere konkurrence: en ePropulsion Spirit 1.0 PLUS med en bedre pris-ydelses-forhold, en Mercury Avator 7.5e, der ser meget mere elegant ud og også nogle meget billige eksemplarer som Haswing Ultima 3.0. Torqeedo havde brug for en ny positionering. At følge med i prisen med modeller fra Kina er simpelthen ikke muligt med hensyn til produktionsbetingelser, så sejlene blev sat på kursen "forblive markedsleder": kvalitet, funktionalitet og tilslutning. Hvis jeg skulle sammenligne det med en bilproducent, ville Torqeedo sandsynligvis være en Audi i det overkommelige premium-segment.
Hvad gør markedslederen? Overraskelse!

Torqeedo Travel og Travel XP

Listen over forbedringer er lang: Torqeedo Travel leveres nu med et større batteri på 1.080 Wh eller 1.425 Wh. Batteriet har endda sin egen skærm. Torqeedo har udviklet en Click & Play-mekanisme: ingen kabler mere og en meget lettere batteriindsættelse.
  • Torqeedo Travel og Travel XP-1
  • Torqeedo Travel og Travel XP-2
  • Torqeedo Travel og Travel XP-3
  • Torqeedo Travel og Travel XP-4
  • Torqeedo Travel og Travel XP-5

50 kW påhængsmotor ved 48V

Molabo bringer innovationen af 50 kW motor (80 kW peak) til indenbordsmotorer nu også som påhængsmotor på markedet! Det tyske firma med produktion i Tyskland åbner dermed en helt ny markedsplads for sportsbåde. Hvis du har spørgsmål om rækkevidde, batterier, konfiguration og priser, er du velkommen til at kontakte os!
50 kW påhængsmotor ved 48V

Ydelse EKSTREM - kommerciel skibsfart og speedbåde

Volta Future

Elektriske Z-drev med en meget kompakt og patenteret konstruktion mellem 66 og 222 kW effekt. Drevene er perfekte til enhver form for planende både og en problemfri integration i din båd.

E-Falke

300 kW kvalitetsmotorer fra Schweiz som påhængsmotor, indenbordsmotor eller Z-drev. Disse kan bruges i kombination som hybrid eller også til anvendelser med brint.

NT-Systems

Indenbordsmotorer mellem 25 og 500 kW til forskellige anvendelsesområder. Jeg har hidtil set få så højkvalitets og moderne styringer - virkelig imponerende!

  • Ydelse EKSTREM - kommerciel skibsfart og speedbåde-1
  • Ydelse EKSTREM - kommerciel skibsfart og speedbåde-2
  • Ydelse EKSTREM - kommerciel skibsfart og speedbåde-3

Elektrisk jetdrev

Specielt udviklet til små tenderbåde og RIBs har firmaet Zerojet fra New Zealand udviklet en jetdrev. Motoren selv har 10 kW og integreres normalt i båden sammen med et 5 kWh eller 10 kWh batteri.

Fordele ved en jetdrev er mange: høj virkningsgrad, enorm acceleration, maksimal køreglæde. Integrationen i båden er dog naturligvis ikke at undervurdere og er meget mere kompleks end ved en konventionel påhængsmotor. Især for nye bådserier kan denne drivkraft virkelig være interessant!

  • Elektrisk jetdrev-1
  • Elektrisk jetdrev-2
  • Elektrisk jetdrev-3
Gangmotorer fra nye eller etablerede producenter inden for elektriske fremdriftssystemer til både dukker op med jævne mellemrum. Det bedste eksempel i øjeblikket er sandsynligvis Parsun, som også er kendt for benzinmotorer. Efter den påhængsmotor med integreret batteri var der denne gang også en 6 kW motor at se - lignende Navy 6.0 EVO. Prisligt sandsynligvis endnu billigere, men uden at kunne udtale sig om kvalitet, holdbarhed og service.

Konklusion om METS 2023

Den gode nyhed for os alle bør være, at markedet for elektriske drivsystemer er under pres, og der bliver konstant frembragt nye innovationer og forbedringer. Og denne udvikling vil med sikkerhed fortsætte i de kommende år.

For bådføreren og også for os som faghandlere har dette udelukkende fordele. Vi ser frem til de kommende år i denne spændende og hurtigt bevægende branche!

Konklusion om METS 2023

Spørgsmål? Kontakt os bedst direkte via telefon!

Åbne spørgsmål?

Spørgsmål? Kontakt os bedst direkte via telefon!

Dine fordele med greenboatsolutions

enkelt.
Få klik sparer dig for meget tid og stress!
hurtigt.
Du vil modtage et resultat inden for 5 minutter.
sammenlignelige.

Du sammenligner næsten 600 forskellige elmotorer.

transparent.

Du har overblik over mere end 30 producenter.

contact image