Boot Düsseldorf 2024 - nye elektriske motorer

Boot Düsseldorf 2024 - nye elektriske motorer

Boot Düsseldorf 2024 - vores indtryk

Vi var på standen hos ePropulsion og Mercury på den første dag af Boot Düsseldorf 2024. Derefter ledte vi efter de nyeste elektriske bådmotorer og annonceringer for 2024.

Vi har listet alle stationerne op her i bloggen til jer. God læselyst!

EPropulsion eLite - sensationen i 2024!

ePropulsion eLite vil revolutionere sektoren for motorer til gummibåde, joller og kajakker. Med en ydelse på 500W kan den bringe en almindelig gummibåd op på op til 6-7 km/t. Med boost-funktionen på 750W kan der endda opnås mere i op til et minut!

Batteriet med 378 Wh rækker til 45 minutters fuld fart, 1,5 timer ved halv kraft eller endda op til 3,5 timer ved kun 100W. Det er mere end nok til mange ture med gummibåden. Den næste større ePropulsion Spirit 1.0 PLUS har fire gange så stor kapacitet med 1.276 Wh og dobbelt så stor ydelse med 1.000 watt.

Den store fordel ligger i sidste ende i vægten og prisen! Motoren vejer kun 6,7 kg alene og 7,9 kg med beslag. Prisen på eLite på 1.099 € gør den til den billigste påhængsmotor med integreret batteri og et lille kvantespring!

Der er mange funktioner, vi endnu ikke har nævnt: forbedret display, udtrækkeligt håndtag, højdejusterbart håndtag, trim og tilt, klik-system til montering og meget mere. Forudbestilling er mulig på eLite-siden, men antallet er begrænset!

ePropulsion eLite - sensationen i 2024!

Mere om ePropulsion eLite på hjemmesiden!

  • Mere om ePropulsion eLite på hjemmesiden!
  • Mere om ePropulsion eLite på hjemmesiden!
  • Mere om ePropulsion eLite på hjemmesiden!

Ilmor ION elektrisk påhængsmotor med 6 kW

Helt uventet og positivt overraskende var synet af denne 6 kW påhængsmotor fra Ilmor fra USA! I det nedre effektområde op til 10 kW sælges der i øjeblikket flest elektriske påhængsmotorer, og der er stadig flere forsøg på at introducere nye produkter.

Med ION skiller LED-striben sig især ud, farven kan i øvrigt tilpasses efter ønske. ;-) Når man ser på de tekniske detaljer, bemærker man også den integrerede Power Tilt/Trimm, som kan være interessant for nogle bådejere. Vi kan endnu ikke sige, om og hvornår motoren kommer til Tyskland - men det bliver helt sikkert ikke billigt.

Ilmor ION elektrisk påhængsmotor med 6 kW

Ilmor elektrisk påhængsmotor

  • Indtryk af Ilmor-motorer
  • Indtryk af Ilmor-motorer
  • Indtryk af Ilmor-motorer
  • Indtryk af Ilmor-motorer

Torqeedo - Nyt produkt design

Hos Torqeedo var produkterne mindre i fokus i Düsseldorf. Meget mere sprængfarligt var nyheden om, at Torqeedo nu har fundet en ny ejer med Yamaha. Efter mange år hos den tyske koncern Deutz finder Torqeedo nu en næsten perfekt strategisk pasform hos den japanske påhængsmotorproducent Yamaha.

Torqeedo har allerede vakt opsigt på METS Trade i Amsterdam og præsenteret den opdaterede produktlinje af Torqeedo Travel og Torqeedo Travel XP. På boot Düsseldorf blev der også tilføjet et nyt design til Torqeedo Cruise 12 og Deep Blue påhængsmotorerne.

Som forhandler har vi store forventninger og er spændte på, hvordan Torqeedo-mærket vil fortsætte.

  • Torqeedo - Nyt produkt design-1
  • Torqeedo - Nyt produkt design-2
  • Torqeedo - Nyt produkt design-3

Mercury Avator 75e og 110e

På grund af de aktuelle cookie-indstillinger kan Youtube-videoen desværre ikke vises.

Mercury præsenterer Avator 75e og 110e

På boot Düsseldorf 2024 vil hele Avator-familien forenes for første gang: 7.5e, 20e, 35e, samt helt nye 75e og 110e. De tre mindre modeller er allerede tilgængelige, mens de større modeller sandsynligvis først vil være tilgængelige om sommeren 2024. Forarbejdningen ser ekstremt høj kvalitet ud, og de forskellige funktioner vil imponere bådsejleren i forhold til billige kinesiske tilbud - men kvalitet har også sin pris. Markedslederen inden for forbrændingsmotorer har endda annonceret en yderligere højspændingslinje med mere kraft. Yderligere oplysninger om de enkelte modeller kan findes i vores butik eller på forespørgsel!
Mercury præsenterer Avator 75e og 110e

Power, Saildrives & Podmotoren von Mitek!

Mitek overrasker med flere nyheder! For os er de nye Saildrives ærligt talt de mest spændende. Anvendelsen af en elmotor er perfekt til sejlbåde, og der er kun lidt konkurrence. En perfekt udvidelse af den eksisterende portefølje af indenbords- og udenbordsmotorer.

Saildrives bringer masser af kraft med sig: 12 kW, 15 kW, 22 kW og 30 kW - alle i 48V. Saildrives er baseret på standard Yanmar-leg og kan delvist nemt opgraderes på eksisterende ben. Udover Saildrives er der også nye podmotorer i ydelsesklasserne: 5 kW, 7,5 kW, 12 kW og 15 kW. Disse er endnu bedre egnet til lidt mindre både.

Også nye og især imponerende er de nye store udenbordsmotorer med 45 kW (60 hk) og 60 kW (80 hk). Mitek arbejder ligesom Molabo med Selvas kabinet og bruger dermed eksisterende komponenter.

Er du interesseret i Miteks Saildrives, podmotorer eller udenbordsmotorer? Kontakt os nu!

  • Power, Saildrives & Podmotoren von Mitek!-1
  • Power, Saildrives & Podmotoren von Mitek!-2
  • Power, Saildrives & Podmotoren von Mitek!-3
  • Power, Saildrives & Podmotoren von Mitek!-4

Wolong elektriske motorer debuterer på bådudstillingen

Wolong var tidligere til stede på nogle mindre messer og er derfor ikke ukendt. Ved første øjekast ser det ud til at være en ny konkurrent til Torqeedo, ePropulsion og Haswing. Priserne skulle være på det rimelige niveau af ePropulsion. Sammenlignet med Spirit 1.0 PLUS er batteriet dog lidt mindre.

På mange områder blev der forsøgt at forbedre eksisterende produkter lidt. Styringen kan vælges med pinne eller fjernbetjening. Materialet på skaftet virker betydeligt mere værdifuldt, klikmekanismen er relativt velovervejet, og der er også en app med oplysninger om motoren, forbruget og en indbygget kortfunktion.

Det sorte design af 1 kW Wolong-motoren kan jeg personligt bedre lide end det fra andre producenter - men det afhænger helt af båden! Om det overhovedet er praktisk, vil stadig vise sig. ;-)

6 kW og 40 kW påhængsmotorer fra Wolong ser virkelig imponerende ud ved første øjekast. Vi er især spændte på 1,5 kW Pod'en. Der er endnu ikke så mange passende løsninger til mange sejlbåde mellem 750 og 1.000 kg.

Skriv os gerne en kort besked, hvis du har spørgsmål om Wolong påhængsmotorer!

  • Wolong elektriske motorer debuterer på bådudstillingen-1
  • Wolong elektriske motorer debuterer på bådudstillingen-2
  • Wolong elektriske motorer debuterer på bådudstillingen-3
  • Wolong elektriske motorer debuterer på bådudstillingen-4

BlueNav forbedrer propelteknologi

Ekstremt uventet dukker der en ændring op hos BlueNav: en markant ændret propel-form og farve. De nye propelblade er inspireret af hvalers finner og overflader. På kanten af propellen er der nogle riller i overfladen. Overfladen på hele propellen har strømlinjer.

BlueNav lærer af naturen og kan med denne tekniske innovation ifølge egne udsagn opnå en effektivitetsforøgelse på op til 20%. Et virkelig helt nyt koncept med uanede dimensioner. Måske ser vi snart lignende koncepter hos andre producenter - vi er spændte!

Vejen er dog helt den rigtige. Det behøver ikke altid at gå højere, hurtigere og videre. Med samme ydelse og samme batteri kan der opnås meget mere gennem forbedret effektivitet.

BlueNav forbedrer propelteknologi

Spørgsmål eller kommentarer? Lad os gerne vide!

Åbne spørgsmål?

Spørgsmål eller kommentarer? Lad os gerne vide!

Dine fordele med greenboatsolutions

enkelt.
Få klik sparer dig for meget tid og stress!
hurtigt.
Du vil modtage et resultat inden for 5 minutter.
sammenlignelige.

Du sammenligner næsten 600 forskellige elmotorer.

transparent.

Du har overblik over mere end 30 producenter.

contact image